Fatsalılar siyasileri ağırladı

Şişli’de bulunan Fatsalılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nde düzenlenen kahvaltıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri siyasilerle biraraya geldi

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Fatsalılar Derneği, genel seçimler öncesinde siyasileri sivil toplum kuruluşu ve temsilcileriyle biraraya getirmek amacıyla hayata geçireceği bir dizi etkinliğin ilkini dernek merkezinde düzenlenen kahvaltıda gerçekleştirdi. Fatsalılar Dernek Başkanı Av. Özlem Hazinedar ve dernek yöneticilerinin tamamının hazır bulunduğu kahvaltıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Faik Tunay, PM Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran, Gaziantep eski Belediye Başkanı Celal Doğan, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı İlker Uygun, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, CHP Kağıthane İlçe Başkan Yardımcısı Cabbar Kement, Mesudiyeliler Derneği Başkanı Salih Erol, Şişli Belediyesi Meclis Üyesi ve Başkanveliki Halil Çakır, muhtarlar ve çok sayıda dernek üyesi katıldılar.

“Bu etkinliğimiz bize güç verecek”

Kahvaltıya katılanlara yönelik ilk konuşmayı yapan Fatsalılar Dernek Başkanı Av. Özlem Hazinedar, yoğun göç alan İstanbul’da aynı yerden göç edenleri bir çatı altında toplamayı amaç edinen ve kente entegrasyonu konusunda sosyal, kültürel çalışmalar yapan derneklerin çalışmalarını daha ileriye götürmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Bu potansiyelin daha verimli ve faydalı işlenebilmesi açısından, zor koşullarda memleketlerinden göç eden insanlarımızın birbirlerine destek olmaları ve Yunus Emre’nin ifadesiyle “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim ve sevilelim” dizelerindeki gibi derneklerimizin, hemşehrilerimizin İstanbul’daki hayatını kolaylaştıracak ve onları daha güçlü kılacak kaliteli etkinliklere imza atmaları gerekmektedir. Bu çerçevede yaklaşan genel seçim önesinde bir sivil inisiyatif hareket sivil toplum örgütleri ve siyasileri biraraya getireceğimiz bir dizi etkinliğin ilk ayağını teşkil eden bu kahvaltımızda biraraya gelerek bizlere güç veren tüm diğer dernek başkan ve yöneticilerine, üyelerimize ve muhtarlarımıza ortaya çıkarılan bu pozitif enerjinin oluşmasına katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘Amacımız vatandaşlarımıza dokunabilmek’

Fatsalılar Derneği’nin 30 yıla yaklaşan geçmişiyle İstanbul’daki en eski Ordu derneklerinden biri olduğunu vurgulayan Hazinedar, “Daha ziyade 2 ya da 3 jenerasyon önce Fatsa’dan ayrılan ailelerin ve onların çocuklarının kurduğu ve yaşattığı bir dernek olarak, son yıllarda aşırı göç veren Fatsa ve beldelerinin İstanbul’da yarattığı büyük bir nufüs ve insan potansiyeline sahibiz. Kaldı ki toplumun nabzını tutabilmek, vatandaşla birarada olup onlara dokunabilmek ve onları dinleyebilmek adına bir fırsat olan bu kahvaltımıza iştirak eden tüm siyasilere de birkez daha teşekkür ediyorum ve demokratik hayatın dinamosu olan sivil toplum örgütleri ile siyasilerimizi buluşturacağımız bu toplantılarımızdan her iki taraf açısından bir fırsat olan bu birlikteliğimizin bir umuda yolculuğun başlangıcı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Kahvaltıya katılan siyasi parti temsilcileri ile STK temsilcileri, muhtarlar ve belediye başkanları da dilek ve temennilerini dile getiren birer konuşma yaptılar.