OSMAN CAYAK GÜVEN TAZELEDİ

İstanbul Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Olağan Genel Kurulu, üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti. İkinci kez başkanlığa seçilerek güven tazeleyen Dernek Başkanı Osman Cayak, ‘Dernek başkanlığına layık gören tüm üyelerimize teşekkürlerini’ iletti.

30 yıldır aktif olarak çalışmalarını sürdüren İstanbul Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Olağan Genel Kurulu dernek merkezinde gerçekleşti. Genel kurulda yapılan seçimlerin ardından  iki yıldır derneğin başkanlık görevini gerçekleştiren Osman Cayak, ikinci kez başkanlığa seçilerek güven tazeledi . Gerçekleşen genel kurula CHP Milletvekili Yakup Akkaya, İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin,  Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) Başkanı Celalettin Dervişoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, derneğin önceki dönem başkanlarından Av. Özlem Hazinedar, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri ve üyeler katıldı. Dernek üyelerinden Asım Övün, İbrahim Göksu, Emine Dizen seçildiği divan üyeliğiyle oluşturulan divanın ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Dernek Başkanı Osman Cayak’ın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği genel kurulda Cayak, ‘Fatsalılar Derneği, büyük bir ailenin adıdır’ diye konuştu.

‘Derneğimizin kapıları tüm Fatsalılara açıktır’ İstanbul Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Cayak konuşmasını şöyle sürdürdü; Sayın divan, siyaset ve iş dünyamızın değerli temsilcileri, kardeş dernek başkanı arkadaşlarım, basınımızın güzide temsilcileri, şahsım, yönetim kurulu arkadaşlarım ve üyelerimiz adına hepinize hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Aile müessesinin tahrip olduğu bir, yozlaşmanın arttığı, sılaya hasret çekilen şu günlerde Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin bir umut ve büyük bir ailenin adı olduğunu belirten Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma  derneği Başkanı Osman Cayak, ‘Derneğimiz aynı zamanda bu coğrafyanın ve bu coğrafyada yaşayan insanların ortak değeridir. Fatsa, doğu ve batı yakasında ve arkasındaki yerleşkelerde filizlenip , sahilinde hayat bulmuştur. Derneğimiz kendini Fatsalı kabul eden herkesin derneğidir. Tüm kapıları da bütün Fatsalılara sonuna kadar açıktır. Fatsalılar Derneği’nin bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Cayak, ‘Benim bu derneğe üye olmamın, başkanlığı üstlenip, değerli üye arkadaşlarımızdan tekrar yetki istememin tek bir amacı var. O da bu derneğin öykülerinde yaşamak, manevi mirasında paydaş olmaktır. Bunun haricinde hiçbir beklentim ve amacım yoktur. Ben sadece Fatsa’nın, Kumru’nun değil, Karadeniz’in manevi mirasında pay sahibi olan, tarihi Hocazadeler ailesinden, Türkiye Büyük Millet Meclisi ikinci dönem Canık Efendi’nin son kuşak torunlarındanım. Bu kurumlarda hizmet etmek bize baba, dede yadigarıdır ve insan oluşumuzun bir gereğidir’ diye konuştu. ’55 öğrencimize burs veriyoruz’ Göreve geldikleri 15 Eylül 2015 tarihinden itibaren yapılan çalışmaları anlatan Dernek Başkanı Osman Cayak, ‘İki yılda neler yaptık, bundan sonra neleri hedefliyoruz, kısaca bunlara değindikten sonra  konuşmamı noktalamak istiyorum. Küçük çaplı yaptıklarımızdan ve yapacaklarımızdan söz etmeye gerek görmüyorum. Geçmişini bilmeyenler, geleceğe sağlıklı teşhisler koyamazlar prensibi doğrultusunda, ‘Fatsa Tarihinden Sayfalar’ adlı belgeseli hazırlatmakla işe başlayıp, hepsi bir birinden üstün, ‘Üç Muhteşem Gece’ düzenledik ve kamuoyunda ‘Tarihi Geceler’ olarak yankılandı. 1997 yılında alımı gerçekleştirilen, bir türlü tapusu alınamayan, derneğimizin tapusunu aldık; Dernek binamızı revizyondan geçirdik. 55 öğrenci kardeşimize burs veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz’ şeklinde konuştu.

‘Derneğimiz bütün siyasetlere eşit mesafededir’ Önümüzdeki günlerde en önemli hedeflerinden birinin 150-200 kişilik bir öğrenci yurt binasını eğitim camiasına kazandırmak olduğunu söyleyen Cayak, ‘Derneğimize daha da saygınlık kazandırmak ve yılda bir kez her dalda ve yaşta mesleklerinde başarılı Fatsalılara plaket vermek.  İstanbul Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin bu zamana kadar yapmış oldukları hayırlı hizmetlerde, özverilerde bulunan ve bundan sonra da yardımlarını esirgemeyecek olan inancında olduğum, başta Beşiktaş Belediye Başkanımız Sayın Avukat Murat Hazinedar ve eşi Sayın Av. Özlem Hazinedar olmak üzere, ayrım yapmaksızın herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Derneklerin fikir üretmeleri en önemli husustur. Bir kere şunu açık, saçık şekilde ifade edeyim ki derneğimiz bütün parti ve ideolojilere eşit mesafededir. Fatsa’nın ve Fatsalılığın hayrına ve lehine olan, her şeyin sonuna kadar destekçisi, aleyhine olanın da karşısındadır’ dedi.

Hazinedar; Birliğimizi hiç kimse bozamaz CHP Milletvekili Yakup Akkakaya, İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin’in genel kurula katılanları selamladıkları kısa konuşmalarının ardından söz alan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, ise Fatsalılar Derneği’nin genel kurulunun hayırlı olmasını dilediği konuşmasında, ‘Biz hem evladı Fatihan’ın hem de Atatürk’ün değerlerine sonuna kadar sahip çıkan kültürün savunucularıyız. Birlik olmadan olmaz. Adalet, sevgi bizim, istiklal ve istikbale yürürken en büyük amacımız olacak. Bu millete fenalık edenler bu değerler üzerinden toplumu bölmeye çalışanlardır. Fatsalılar Derneği, Laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin sevdalısı olan insanların bir araya geldiği , her zaman milli ve manevi değerleri içinde barındıran Atatürk’çü bir dernektir’ diye konuştu.   Yöresel Halk Oyunları Ekibinin oyunların sergilendiği ve yöresel yemeklerin ikram edildiği genel kurulun ardından yeni seçilen yönetim listesi ise şu şekilde oluştu; Osman Cayak, Elif Camaş, Arif İlke, Şenel Duran, Ahmet Bakır, Anıl Arı, Hakan Topaloğlu, Serap Çakır, Fahriye Çolak

DİVAN

YENİ SEÇİLEN YÖNETİM KURULU